Нека да издаваме мошениците на НАП

Има един търговски обект, който често посещавам и не ми даваше касови бележки. 

Това е лошо, защото тези 20% ДДС после се връщат пак при мен, под формата на детска за детето, здравеопазване, полиция, отбрана и други национални блага.

Замислих си как да им дам урок и в сайта на НАП видях емейла infocenter@nra.bg

10 минути след като им писах ми се обадиха и получиха всички подробности и сега ще ходят да ги дебнат, да им следят оборота и отчетността и ще ги оправят.

Нека издадем всички мошенници, за да имат децата ни по-добри условия в детските и училищата и да имаме всички ние по-добро здравеопазване и полиция.

Кога разходите ни може да са приход?

Колко от хората са запознати с проблема с касовата бележка, наричана още фискален или системен бон? Когато вие изисквате такава бележка, или още сигнализирате за неиздаването й, то се предполага, че 1/6, или 16,66%, от разходите ви постъпват в държавата и се връщат при вас под формата на пенсии за родителите ви, пътища за колата ви, заплати за учителя на детето ви или клинични пътеки за лечението на вас или близките ви. Това е така, защото 20% ставка е всъщност 16,66% от крайната цена.

Какво става, ако не пожелаете касова бележка? Собственикът на съответното заведение, магазин, автомивка, автосервиз реализира печалби, защото често не ви дава отстъпка или ви дава прекалено малка отстъпка, за това, че е незаконен.

Вижте цялата статия тук.

А българина си мисли далаверата на другия да върви и не иска касова бележка. Напротив, трябва да се иска и всичко да е под строй. Да има ред, иначе няма оправия.





{START_COUNTER}